Legfrissebb híreink

Audio Pro T14 hangsugárzó teszt az AV-Online-on.

2019. 01. 30.

Érdekel, hogy mit tud egy aktív, Bluetooth-os sztereó hangfalszett? Minket is érdekelt, ezért kipróbáltuk az Audio Pro Addon T14 hangrendszert, ami egyfajta minden-egyben sztereó rendszer, amihez nem kell más, csak egy telefon, vagy tévé és máris szól.

Kinek kellhet egy aktív monitor?

Talán épp most kezdődik az aktív hangfalak új korszaka, talán csak egy kicsit bővül a piaci szegmens. Két évtizeddel ezelőtt az aktív hangfal fogalma még jellemzően két egymástól radikálisan eltérő minőségű termékkategóriát fedett le. A felső végen ott sorakoztak a stúdiók aktív monitorjai, amik precízen tálaltak minden részletet. Az alsó végen pedig ott voltak a számítógépek hangdobozkái, gyakran csapnivaló minőséggel. Az elmúlt évtizedben azonban szépen terjedtek az olyan aktív monitorok, amik igényesebbek voltak a számítógépek aktív hangfalainál, és szebbek voltak a stúdió monitoroknál. Ráadásul, a kategória népszerűségét nem csak a jó termékek mozdítják pozitív irányba, hanem a fogyasztói szokások is. Már sokan nem csak kiegészítő zenegépként tekintenek a Bluetooth-os hangfalakra, hanem elsődleges zeneforrásként. Ha egy, vagy akár két hangfal pihen a szekrényen, a tévé mellett, már nem merül fel a kérdés, hogy mégis hol van a CD-játszó, az erősítő és egyebek? Inkább csak azt kérdezzük meg, hogy a Bluetooth és az optikai bemenet mellett, van-e rajta USB, vagy WiFi?

Mit kapunk?

Az Audio Pro T14 Bluetooth 4.0 csatlakozást, egy analóg és két optikai bemenetet kínál. Lehetne benne WiFi, Spotify Connect, TIDAL meg doromboló kiscicák, de ezek tulajdonképpen feleslegesek. Nagyjából negyvenezer forintért cserébe felmarkolhatjuk a gyártó kínálatában szereplő Link 1-et, amit bekötve máris megkapjuk az online zeneboltok kínálatának javát, valamint az Audio Pro multiroom alkalmazását is. Ennek ellenére, az USB bemenet, nekünk hiányzik. Így, ha számítógép hangfalaként szeretnénk használni a T14-et, akkor vagy a gép fejhallgató kimenetére kell csatlakoznunk, ami többnyire szerény minőségű, vagy elkölthetünk még pár tízezer forintot egy jó USB hangkártyára, vagy DAC-ra. Illetve, ha asztali gépünk van, talán lesz akkora szerencsénk, hogy abban találunk egy optikai kimenetet.

 

A teljes tesztet elolvashatják az AV-Online oldalán.

https://www.av-online.hu/hangfal/audio-pro-addon-t14-aktiv-hangfal-teszt_2647/1

 

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!