Legfrissebb híreink

NAD C 298 végerősítő Purifi Eigentakt technológiával

2020. 09. 16.

A NAD egy újabb olyan nagyteljesítményű erősítőt jelentett be, ami a Purifi Eigentakt™ erősítő technológiát használja. A C 298 egy kétcsatornás erőmű, ami tökéletes partnere lehet prémium minőségű előerősítőknek vagy olyan rendszereknek, ahol extra audiophile minőségű csatornákra van szükség. Ez a NAD klasszikus sorozatába tarozó erősítő csatornánként 185 W teljesítménnyel büszkélkedhet 8 Ohmon, de hídba kötve akár egy 620 wattos monoblokká is alakítható (szintén 8 Ohmon).

A NAD komponensekre jellemző hagyományokhoz hűen a C 298 is rendkívüli értéket képvisel, kategóriájában páratlan teljesítményt, szolgáltatásokat és technológiát kínálva. Az új NAD erősítő lenyűgöző kiegészítője lehet lényegében bármilyen komolyabb hifi rendszernek. Lehengerlő erejével és rugalmasságával a legtöbb piacon kapható fejlett hangsugárzót képes könnyedén meghajtani.

KIFINOMULT ERŐ

A NAD eltávolodott a régimódi, nagy fogyasztású lineáris végerősítőktől és az AB osztályú kimeneti fokozatoktól, melyek a felvett energiának közel a felét elpazarolják, és inkább hőt termelnek, mint hangot. A cég inkább egy sokkal hatékonyabb áramkört fejlesztett a kapcsoló módú tápellátásra és a D osztályú kimeneti fokozatra alapozva. Ezt korábban a hagyományos topológiákkal szemben alárendeltnek gondolták, azonban a NAD ezen a területen végzett korszerű munkája eredményeként már eddig is született jó pár olyan kimagaslóan teljesítő erősítő, melyek a legjobbak közé tartoznak, függetlenül a design alapoktól. Ezek az új designok nagyon lineárisak széles sávszélességen, és minden hangsugárzó terhelésnél egyenletes teljesítményt nyújtanak, drámai előrelépést biztosítva a korábbi modellekhez képest.

A nagyméretű táp könnyedén képes 4 ohmon akár folyamatos 340 watt teljesítmény kiszolgálására, ami a csúcsokban több mint 570 W is lehet. Az innovatív Asymmetrical PowerDrive az utolsó csepp elérhető wattot is felhasználja a rendelkezésre álló hatalmas dinamikus energiatartalékaival, hogy a zene pillanatnyi kitöréseit is pontosan vissza tudja adni mindenfajta torzítás vagy tömörítés nélkül. A rendkívül hatékony tápellátás ráadásul közel tökéletes feszültségszabályozást is biztosít szinte minden körülmény között, és megbízható, zajmentes alapokat biztosít az erősítő fokozatok számára.

PURIFI EIGENTAKT ERŐSÍTŐ TECHNOLÓGIA

A Purifi egy dán technológiai cég, ami egy tető alá terelte az ipar vezető mérnökeit azzal a céllal, hogy fejlett matematikai modellezés segítségével megoldják az audió erősítők még fennmaradt korlátait. Manapság rengeteg nagyon jó hangú erősítő található a piacon, azonban a Purifi teljesen új szemszögből tekint az erősítők teljesítményére, és rengeteg látszólag apró nem-linearitást találtak, melyek hatása drámai lehet a hang összességére. Az alapokhoz való visszatérés eredményeként a rendkívül komplex problémákra egy megdöbbentően egyszerű megközelítés született.

Az Eigentakt modulokat a NAD a Purifi licence alatt gyártja, így a NAD-nak lehetősége van azt a C 298 egyedi készítésű tápegységéhez és bemeneti fokozataihoz optimalizálni.

Lehet, hogy a C 298 csak egy egyszerű végerősítőnek tűnik, azonban a NAD mérnökei gondosan mérlegeltek minden tipikusan előforduló használati körülményt, hogy igazán bőséges szolgáltatásokat hozzanak létre. A választható balanced bemeneteknek köszönhetően a C 298 könnyedén beilleszkedik akár egy stúdióba vagy High End előerősítők és processzorok mellé is.

Vonalkimenet is található rajta, amivel még tovább lehet erősíteni ugyanazt a csatornát kiegészítő hangsugárzókkal vagy mélysugárzókkal. Az állítható érzékenységű automata érzékelő tökéletes összetett rendszerek automatizálása esetén, vagy ha csak el szeretnénk rejteni az erőstőt egy szekrényben. A NAD még egy föld csatolóról is gondoskodott, ami nagyon hasznos az komplex, több-eszközös rendszereknél jelentkező földhurok és zaj kiiktatására. Mindezeket egészíti ki egy híd kapcsoló, ami a C 298-t egy elképesztően erős monoblokk erősítővé alakítja.

„Mikor bemutattuk a díjnyertes Masters M33-at, majd röviddel utána az M28-at, tudtuk, hogy nagy érdeklődés lesz egy tisztán két csatornás erősítő iránt, ami a Purifu Eigentakt technológiát használja”, magyarázta Cas Oostvogel a NAD termékmenedzsere. „A C 298-nak rengeteg felhasználási lehetősége van, akár egy csúcstechnológiájú kétcsatornás erősítőre vagy egy erőteljes monoblokkra vágyunk. A NAD márkán belül a C 298 tökéletes társa lehet a kritikailag elismert C 658-nak, vagy mint egy kiegészítő kétcsatornás erősítő egy referencia házimozi rendszerben.”

A NAD C 298 várhatóan októbertől lesz elérhető.

Legfőbb jellemzők

  • Purifi Eigentakt erősítő technológia
  • Folyamatos 2 x 185 W teljesítmény 8 Ohmon
  • Hídba kötéssel monoblokk hozható létre: 1 x 620W 8 Ohmra
  • Balanced és szimpla végű vonalbemenetek (választható)
  • Bemeneti jelszint vezérlés
  • Vonalkimenet a Daisy-láncba kötéshez
Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!