Legfrissebb híreink

MQA-kompatibilissé váltak a TEAC legújabb audió készülékei

2018. 06. 27.

MQA-kompatibilissé váltak a TEAC legújabb audió készülékei

A TEAC bejelentette, hogy a most elérhetővé tett programfrissítések letöltésével MQA-kompatibilissé tehető az NR-7CD hálózati lejátszó/integrált erősítő egység, valamint az NT-505 USD DAC/hálózati lejátszó.

Az MQA nemzetközileg számos elismerést nyert technológiája veszteségmentes tömörítés segítségével a digitális adatfolyam formájában történő továbbításhoz elegendően kis méretű fájlba tudja tömöríteni az eredeti stúdiófelvételt anélkül, hogy érezhetően veszítene a felvétel a természetes hangzásából és minőségéből. Ma már a legtöbb digitális adat-folyamot biztosító szolgáltató és letöltő oldal kínálatában megtalálhatóak az MQA kódolású zenei felvételek. Többek között az alábbi címen is találhatnak az audiofil hangzást kedvelők bőséges zenei kínálatot az MQA formátumú fájlokból: http://www.OnkyoMusic.com, ahol folyamatosan bővül a zenei választék. (Megjegyzés: Szerzői jogi akadályok miatt az ONKYO zenetár Magyarországról csak egy német, angol, vagy amerikai bank által kibocsátott és az adott országban regisztrált hitelkártya használatával érhető el, magyar kibocsátású és magyarországi címhez kötött hitelkártyával, vagy magyarországi címről indított egyéb fizetési móddal még nem kezdeményezhető letöltés erről a helyről.)

Mandy Clarke, a TWEAC európai központjának értékesítési és marketing vezetője tájékoztatott arról, hogy “a TEAC cégnek mindig is szenvedélye volt, hogy a lehető leghitelesebb, életszerű hangzásminőséget biztosítsa. Azzal, hogy az NR-7CD és az NT-505 készülékeihez ma már MQA támogatás is biztosított, jelentős újabb lépést tett a gyártó a magas hangzáshűségű megszólalás irányába és ezt bizonyára nagyra fogják értékelni a készüléktulajdonosok.”

Andy Dowell, az MQA licenszelési igazgatója nyilatkozta: A TEAC újabb lehetőséget kínál a készüléktulajdonosoknak arra, hogy mesterszalag minőségben élvezhessék otthonaikban a zenét azáltal, hogy elérthetővé tette az MQA technológiát egyes készülékeiben. Örömünkre szolgál, hogy ma már ezt a nagyhírű és az audiofil készülékek világában nagy elismertségnek örvendő céget is az MQA-képességekkel felvértezett csúcsminőségű készülék gyártói között üdvözölhetjük.”

Ami pedig a gyakorlati kompatibilitást illeti, az NT-505 kétféleképpen tehető alkalmassá az MQA formátum kezelésére:

1. lépés: A készülék működtető programjának frissítése a v1.10 változatra.

2. lépés: A hálózati szolgáltatásokat biztosító egység működtető programjának frissítése v10.3c változatra.

Az NR-7CD automatikusan frissíti magát, mihelyt felcsatlakozik a számítógép hálózatra/az Internetre.

A működtető program a TEAC honlapjáról tölthető le és itt talál részletes leírást a program-frissítés menetéről is: www.teac-audio.eu

Az NR-7CD a TEAC ‘New Vintage Line’ új retrokészülékek sorozatának a zászlóshajója. Az új retrokészülékek a korábbi évtizedek stílusjegyeit idéző ultramodern, csúcskategóriás audiofil eszközök, a család hamarosan több új taggal is bővül majd. Az NT-505 a TEAC nagy népsze-rűségnek örvendő Reference készülékcsaládjának tagja. A kis méretük ellenére is imponáló hangzásteljesítményt nyújtó Reference családban USB DAC/fejhallgató erősítőt, erősítőt, lemezjátszót és DAC/hálózati lejátszó készüléket is találunk.

Amit a TEAC cégről tudni érdemes
A TEAC (Tokyo Electro-Acoustic Company) az audio innováció élvonalába tartozó japán vállalat. A cég alapítója, Katsuma Tani úr több mint 50 évvel ezelőtt mutatta be a cég első termékét, egy szalagos (orsós) magnetofont. A cég a kezdetektől fogva újszerű megoldásai-val, az ipari átlagot meghaladó megbízhatóságával és az igen szigorú szabványok szerint tervezett és gyártott kiváló minőségű termékek sokaságával szerzett magának világszerte elismerést. A cég (legendás audiofil eszközeiről ismertté valt) Esoteric testvérvállalatával együtt ma is az audio ipar legnagyobb tekintélynek örvendő nevei közé tartozik.

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!