Legfrissebb híreink

MQA és TIDAL Masters az ONKYO rendszerein

2018. 12. 17.

Az ONKYO december 18-ától elérhető firmware frissítése lehetővé teszi az MQA zenelejátszást és a TIDAL Masters támogatást a hálózatképes sztereó rendszerein.

Az MQA magas felbontású hangot biztosít egy olyan file-ban, ami elég kicsi a stream-eléshez és letöltéshez. A TIDAL Masters ugyanakkor a zeneszolgáltató sávszélesség-barát MQA alapú Studio Master zenei stream formátuma, amit kizárólag a TIDAL HiFi tagsággal rendelkezők érhetnek el, és az ONKYO lent szereplő termékein is elérhetők a frissítést követően.

MQA (Master Quality Authenticated)

Az emberi hallás tudományos kutatásának segítségével az MQA csapata olyan technológiát hozott létre, ami képes 100 százalékosan megragadni a stúdióban készült eredeti felvételt. Az MQA file-ok teljesen hitelesek és eléggé kisméretűek a stream-eléshez és letöltéshez. A formátum visszafele kompatibilis, ami annyit jelent, hogy az MQA zene bármely eszközön elérhető. Ezt a díjnyertes technológiát világszerte kiadók, zenei szolgáltatók és hardware gyártók egyaránt használják.

TIDAL Masters

A TIDAL és az MQA partnerségének köszönhetően olyan master minőségű felvételek állnak rendelkezésre az audió forrásából, ami olyan zenei élményt nyújt, mint ahogyan azt az előadó is szerette volna a felvételkor. A TIDAL Masters teljesen hiteles, érintetlen és magas felbontásban érhető el (általában 96 kHz/24-bit), a stúdióban hallhatóhoz hasonló hangot hozva létre. A TIDAL HiFi tagsággal rendelkezők a TIDAL-on több ezer TIDAL Masters albumot érhetnek el.

 

Onkyo Music

Az Onkyo Music egy online Hi-Res audió szolgáltató, ami elérhető Németországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Az Onkyo Music is széles palettán kínál MQA felvételeket.

 

A firmware frissítés a következő eszközökön lesz elérhető:

NS-6170/NS-6130 hálózati lejátszók

R-N855 hálózati sztereó erősítő

CR-N775 / CR-N775 D hálózati CD-lejátszók

TX-8270 / TX-8250 hálózati sztereó erősítők

 

Az ONKYO ezzel a firmware frissítéssel is a rendszereik vásárlóinak szeretne kedvezni, a vásárlás után sem engedve el termékeik kezét, és folyamatosan frissítve azokat. A frissítéshez be kell lépni az eszköz rendszer beállításiba és követni az ott látható utasításokat, vagy a www.eu.onkyo.com oldalra is el lehet látogatni, ahonnan le lehet tölteni a szükséges file-t.

Bővebb információk az MQA-ról a www.mqa.co.uk weblapon találhatók. Az ONKYO Music könyvtárait a www.onkyomusic.com oldalon lehet böngészni. A TIDAL Masters stream-eléséhez a TIDAL HiFi előfizetés szükséges.

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!