Legfrissebb híreink

Magnat Prime One Bluetooth hangszóró teszt - Ajánlott vétel!

2019. 10. 07.

A Bluetooth hangszórók napjainkban egyre jobban terjednek és a korai, szinte csak “zajkeltésre” alkalmas darabok helyét egyre inkább kinézetükben és hangjukban egyaránt igényesebb példányok veszik át. A Magnat is ezt az irányt követi legújabb Bluetooth hangsugárzójával, melyet referencia osztályú modellként jellemez.

A Bluetooth és a referencia jelzők együttes használata sok hifi kedvelőnél nem fér el egy mondatban, de a technológia fejlődése lassan lehetővé teszi, hogy a Bluetooth hangszórók hangminősége már ne csak halk háttérzenéhez legyen megfelelő partner. Jó példa erre jelenlegi tesztalanyunk a Magnat Prime One, amely mind kinézetében, mind összeszerelésében, mind pedig hangjában kiérdemelheti a prémium jelzőt kategóriájában .

 

Megjelenés és szolgáltatások

A Prime One már ránézésre is magasabb minőségi színvonalat képvisel, mint az átlagos társai. Megjelenése letisztult és modern, anyaghasználata pedig ebben a kategóriában szokatlanul igényesre sikerült. A készüléken a fém és a szövet dominál. A Prime One tetőlapja 10 mm vastag alumíniumból készült, a hangszórókat a napjainkban egyre divatosabb foltos hatású, szürke szövet takarja, legalulra pedig fémlábak kerültek.

A tetőlap szálcsiszolt felületet kapott, mely egységességét csak a kezeléshez szükséges minimális számú, krómozott gomb és a gyártó logója töri meg. El kell ismernünk, hogy a prémium anyaghasználat és a letisztult dizájn nagyon jól áll a Prime One-nak, a kerekített sarkok pedig kissé lágyítják és barátságosabbá teszik a formát.

A vastag fém tetőlap amellett, hogy a megjelenésben is központi szerepet kapott, a rezonanciák kordában tartásában is közreműködik. A fém fedlap a Prime One MDF házát még merevebbé teszi, ezáltal csökkentve a káros rezonanciák kialakulását. Az alsó fém lábak szintén szerepet játszanak a rezgések csökkentésében, de emellett biztosítják a készülék alján elhelyezett passzív membrán megfelelő működését is.

A hangszórókészlet 2 darab 25 mm-es selyemdómból és 2 darab 83 mm-es mélyközép-sugárzóból áll, a készülék aljára pedig egy 130 mm-es passzív membrán került. Utóbbi a reflexport szerepét hivatott betölteni és elméletben az egyszerű nyílásnál pontosabb, kontrolláltabb mélyhangokat képes biztosítani. A hangszórók meghajtásáról négy darab, összesen 80 W maximális teljesítményű digitális erősítő gondoskodik, a zenei teljesítmény pedig 50 W.

A teljes tesztet elolvashatja az AV-Magazin honlapján: https://av-magazin.hu/elegans-bulibaro-magnat-prime-one-bluetooth-hangsugarzo-teszt/

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!