Legfrissebb híreink

EISA - EISA - EISA !!!

2018. 09. 17.

Miután a NAD M32 DirectDigital™ erősítő megnyerte a Highly Commended Díjat a Hi-Fi News-tól, a nagy tekintélynek örvendő EISA-tól is megkapta a legjobb high-end Hi-Fi erősítőnek járó kitüntetést. Az EISA, ami 55 nemzetközi szórakoztató elektronikával foglalkozó magazinból tevődik össze, egy évben több száz készülék tesztjeinek gyűjteménye alapján választja ki a győztest.

Az M32 a NAD zászlóshajó integrált Master szériás erősítője, és ennek megfelelően mindennel fel van szerelve a NAD saját fejlesztésű moduláris MDC felépítésétől (Modular Design Construction), egészen a NAD legalább ennyire forradalmi zenelejátszó rendszeréig, a BluOS®-ig. Az elő- és végerősítői funkciókat egyetlen erősítő fokozatba kombinálva, az M32 a lehető legjobb erősítő az otthoni szórakoztató rendszerek között.

 

Az integrált erősítő újraértelmezése

A hagyományos integrált erősítők egyetlen vázon foglalták magukba az előerősítő vezérlőközpontot a végfokkal. Ennek egyik hátránya az volt, hogy csökkentette a rugalmasságot. Továbbá azzal, hogy minden egyetlen dobozba lett préselve, a magas feszültségű áramkörök interferenciát okozhattak a rendkívül érzékeny előerősítőben. Ebben az új digitális korszakban ezek a korlátozások megszűntek. A jel egészen a hangszóró kimenetekig digitális formában maradhatnak, aminek köszönhetően az M32 előerősítője teljesen érintetlen marad a teljesítményfokozat okozta zavaró hatásoktól. A rugalmasság hiányának problémája pedig teljesen megszűnt a NAD innovatív moduláris felépítésének az MDC-nek köszönhetően, ami szükség esetén több bemenetet tud biztosítani, vagy akár teljes áramköri felújítást tesz lehetővé, ahogy a jövő technológiái kibontakoznak.

 

Moduláris kivitelezés a maximális rugalmasság jegyében

Az M32 teljesen személyre szabható az igényeknek megfelelően, köszönhetően annak, hogy a bemenetek és a hozzájuk való áramkörök egységes kiegészítő modulokon helyezkednek el. Az összesen négy MDC szlotból három használható további kiegészítésekre. A gyárilag előre telepített modul a SPDIF modul, ami AES/EBU, 2 coax és 2 optikai csatlakozóval rendelkezik, melyek 24/192-es felbontásra alkalmasak. Továbbá egy USB B csatlakozó is található rajta, ami számítógépek csatlakoztatását teszi lehetővé.

 

Előerősítő helyett szoftver

Az M32 esetében az elő- és végerősítői funkciók egyetlen erősítőfokozatban lettek integrálva, amit egy program vezérel. Magas szintű matematikai képletek döntenek minden vezérlőfunkcióról, legyen akár szó a hangerőről, vagy a szűrőkről. Ez drámaian csökkenti az estleges zajt és a torzítást, aminek köszönhetően sokkal közelebb kerülhetünk a zenéhez és a művészekhez. A hagyományos hangerő szabályozás, ami a jelszintet egy aktív analóg áramkörben irányítja, meg sem közelítheti az M32 finomságát. Továbbá lehetővé vált az is, hogy a hangszínszabályozáskor csak a hangszín változzon, anélkül, hogy fáziseltolódás vagy torzulás jelentkezne. A bi-kábelezés vagy a rendszer mélyládával való kiegészítése is könnyedén megoldható a beépített hangváltó elektronika munkájának köszönhetően.

 

Készen a Hi-Res audióra

Az opcionális BluOS MDC modul segítségével az M32 könnyen a BluOS® vezeték nélküli multi-room zenei ökoszisztéma részévé válhat. Az UPnP-vel vagy AirPlay®-el ellentétben, melyek a platformok közti kommunikációhoz harmadik féltől származó közvetítő programokra támaszkodnak, a BluOS egy igazi operációs rendszer, aminek nem kell más programokra vagy számítógépekre bíznia magát.

A BluOS, mint vezető a magas felbontású hálózati audió vezérlők között, egy komplett zenekezelő rendszer, ami minden zenei állományt, legyen az merevlemezen, vagy a felhőben, egyetlen könnyen kezelhető alkalmazásból tesz elérhetővé, amit irányíthatunk okostelefonról, tabletről vagy számítógépről. Továbbá az M32 egy olyan vezeték nélküli multi-room rendszerré változtatható, ami teljesen kompatibilis a Bluesound vezeték nélküli hangszóróival és digitális zenelejátszóival.

A lemezjátszó és fejhallgató sem lett elfelejtve

Az M32-őn található két vonalbemenet és egy MM Phono bemenet is, ami a lemezeken található felvételeket fantasztikus minőségben tudja megszólaltatni. A pontos RIAA hangszínszabályozó, egy okos fáziskiegyenlítő infraszónikus szűrő és a hatalmas terhelési tűréshatár együttes erővel hozzák ki a lemezekből a lehető legjobbat. Továbbá a fejhallgatók rajongói is igazi örömüket lelhetik a diszkrét fejhallgató erősítő hangjában, ami akár síkmágneses és magas ellenállású stúdió fejhallgatókat is könnyedén meg tud hajtani. A magas feszültségnek és alacsony kimeneti ellenállásnak köszönhetően a fejhallgatók is legjobb formájukat tudják nyújtani.

 

A DirectDigital erősítés lelke

A 2 x 150 W teljesítménnyel az M32 szinte bármilyen hangfalat dalra tud fakasztani. Az M32-nek gyakorlatilag torzításmentes, és a csillapító ereje elképesztő. Mindez az innovatív DirectDigital Feedback erősítésnek köszönhető, amit a Cambridge Silicon Radio-tól (CSR) származó licenc alapján építettek meg, és ami rendkívül gyors és pontos digitális hibajavítást tesz lehetővé. Ez egy igazi digitális erősítő (nem egyszerűen D osztály), ami számítógép vezérelt és teljesen a digitális területen végzi az erősítést, a jelet a hangszóró csatlakozásoknál alakítva analóggá. A NAD történelmében ez a megoldás biztosítja a valaha megvalósult legrövidebb jelutat.

 

Modern és friss

A teljesen ötvözetekből készült ház elegáns és praktikus. Az egyetlen vezérlőgomb a hangerőt szabályozza, és ezt egészíti ki egy TFT érintőképernyő, ami a rengeteg mechanikus kapcsolót váltotta le, és még jobban kiterjeszti az elérhető beállításokat a részletes grafikai kijelzőn. De a készülékhez természetesen egy infrás távirányító is jár. Mivel a vezérlés teljesen szoftverközpontú, ezért azt bármikor új vezérlési funkciókkal és szolgáltatásokkal lehet bővíteni egy egyszerű firmware frissítéssel. Ez a megoldás is forradalmi, és kéz a kézben jár a moduláris felépítéssel, hogy egy a helyét a jövőben is megálló digitális zenelejátszót alkossanak. A szilárd, mágneses iso-pont lábakkal ellátott panelek megbízható alapot biztosítanak a több-rétegű áramköri lapoknak és a bonyolult belső felépítésnek. Az M32 egy teljesen modern és friss változata a hagyományos sztereó erősítőknek, felvértezve mindennel, ami akár a jövőből származó szolgáltatásokhoz és fantasztikus minőséghez szükséges lehet.

 

MQA (Master Quality Authenticated)

Az MQA egy forradalmi technológia, amit minden BluOS-re alkalmas erősítőbe beépítettek, hogy azok a legtisztább minőségben fogadhassák és továbbíthassák az MQA minősítésű zenéket a hangfalakhoz. Minden BluOS-re alkalmas lejátszóban és rendszerben található egy erőteljes elektronika és egy hang renderer, amelyek a milliónyi MQA kódolású dalokat hivatottak kiszolgálni. A BluOS applikációban látható MQA logó jelzi, hogy az egység éppen dekódol és lejátszik egy MQA stream-et vagy file-t, és ezzel is arról biztosítja a hallgatóságot, hogy pontosan azt halljuk, amit a művész rögzített, és a stúdió is jóváhagyott.

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!