Legfrissebb híreink

Bluesound Pulse Sub+ teszt a Soundstage Simplifi oldalán

2021. 01. 12.

A Soundstage Simplifi alapos tesztelésnek vetette alá a Blueosund legújabb Pulse Sub+ névre keresztelt mélysugárzóját. A cikkből nem csak a tapasztalataik derülnek ki, hanem a rendszerbe való tökéletes integrálásról is mélyrehatóan értekeznek

„Akik nem akarnakk a falakat vésni és a kígyóként kanyargó kábeleket vezetni, azoknak több audio cég is gyárt kompakt, vezeték nélküli mélysugárzókat, melyeknek nagyon kicsi a vizuális profiljuk. Ennek egy kifejezetten innovatív példája a Bluesound új Pulse Sub+ mélysugárzója.”

Két darab Bluesound Pulse Sub+ egy Bluesound Node 2i-vel vezeték nélkül párosítva:

„Amikor a Bluesound mélysugárzók kiegészítették a Navisokat [Elac], a mély hangok definiáltabbak lettek. Tisztábban hallottam minden egyes pengetés kezdetét és az azt követő lecsengését. Amikor az Elacok magukban szóltak, azok a mély hangok határozatlanabbak és tompábbak voltak. Továbbá a hangok szintje, ahogy Swallow hangjegyről hangjegyre vándorol, sokkal konzisztensebb volt, amikor a mélysugárzók is a rendszerben voltak. Bley Steinway hangversenyzongorájának alsóbb oktávjainak hasonló súlya volt függetlenül attól, hogy csak a Navis hangsugárzókon vagy a mélysugárzókat is bekapcsolva szólaltak meg, de a leütések gyorsabbak voltak aktív mélysugárzókkal – a játéka erősebb kifejezőerővel rendelkezett.”

Két darab Bluesound Pulse Sub+ egy NAD C 658-hoz vezetékesen csatlakoztatva:

„Montzka basszus dob ütései és Arnopol dupla basszusa ugyanolyan teljesen és erőteljesen szóltak csak az Elacokon, mint az Elacok és Bluesound mélysugárzók együttesén. De mindkét hangszer felbontása hallhatóan javult, amikor a mélysugárzók a mixbe kerültek. Feltűnőbb lett, ahogy Arnopol a basszushúrokat pengette, és ahogy azok a pengetések átváltottak a hangszer hangdobozának nagy, fa hangzására. Ehhez hasonlóan, azokkal a nagy basszus dob lüktetésekkel, a dobverők kezdő ütése a dob hártyáján tisztábban rajzolódtak ki a mélysugárzókkal a körben. A felsőbb audio tartományban is történt előrelépés, igaz ezek sokkal árnyaltabbak voltak. Barber hangja egy kicsit kifejezőbb volt, és összességében a hang valamivel nyomatékosabbá és elevenebbé vált. Még amikor a Dirac Live elsimította a szobám csúcsait és nulljait, a Bluesound subok hozzáadása akkor is egyértelmű javulást hoztak, és mindkét irányba kiterjedtek. Bekapcsolva a Dirac Live akusztikai korrekciót az Elacok és Bluesoundok mellé, Arnopol dupla basszusa és Montzka basszus dobja határozottabbak lettek, kevésbé nyúltak és puffogtak.

Konklúzió:

„A rugalmasságát és a szobabarát kialakítást tekintve úgy gondolom, hogy a Pulse Sub+ a formatervezés diadala. És ugyan jó lenne, ha a Bluesound mélysugárzó rendelkezne EQ-val vagy akusztikai korrekcióval, de így is rendkívül lenyűgözött a szoftvere. A Pulse Sub+ nagyszerű kiegészítője a Bluesound termékválasztékának és a BluOS ökoszisztémának.”

A teljes angol nyelvű cikk itt olvasható.

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!