Legfrissebb híreink

Audio Pro Drumfire D-1 multiroom hangszóró teszt

2021. 05. 31.

A skandináv gyártók nem szórakoznak, de szórakoztatni nagyon is akarnak. A termetes Drumfire valódi tűzerővel rendelkezett, köszönhetően az alsó szekcióba integrált, és teljesen külön testben üzemelő 200 mm-es mélysugárzónak, de a teljes előadásból nem kis részét vette ki a ráhelyezendő, és az összekötő kábel rövidségéből adódóan csakis ráhelyezhető aktív D-1 hangsugárzó, amit most önmagában tettünk próbára. Az Audio Pro BT5 Bluetooth modellje bő egy éve melegített át minket a téli estéken, 60 ezer forintért tényleg párját ritkította minőségi anyaghasználatával és lendületével, továbbá zeneiségével. A Drumfire D-1 esetében is megmarad a nívó, de újrahasznosított fa helyett műbőr bevonatot alkalmaztak, ami elképesztően jól néz ki, a hangszórókészlet is más, továbbá az ára meghaladja a bűvös 100 ezres határt. A már említett, készüléket körbeölelő műbőr lehet fekete, szürke vagy fehér, az viszont megegyezik bennük, hogy bármelyiket is választjuk, jól fog mutatni a nappaliban, de sajnos nem igazán ellenálló kutyákkal, macskákkal vagy kreatív gonoszsággal megáldott gyerekekkel szemben. Az előlap textilborítása nagyon finom szövésű, ami azért fontos, hogy az alatta dolgozó hangszórók munkáját ne gátolja. Bár ebben a kategóriában már sok neves gyártó állt elő hasonló tudású, külsejű és méretű hangsugárzókkal, pl. BoseDenonSonosJays, stb. de nekünk ez a fajta Marshall vagy Klipsch féle "Heritage" irány talán még jobban be is jön.

Kettő darab 25 mm-es textil dóm magassugárzót, valamint szintén kettő 115 mm-es mélyközép hangszórót találunk alatta, a hajtásukért pedig D osztályú, 2x20+60 wattos erősítő felel. A készülék tetején kezelőszerveket is találunk, amelyekkel a bemenetek között válthatunk, állíthatjuk a hangerőt, léptethetünk a zeneszámok között is, de elfért még egy AUX bemenet is.

Hátul nagyon masszív alumíniumlapot alkalmaztak, ahol a további fizikai kontaktusért sztereó RCA felel, a hálózathoz pedig az Ethernet bemenetet használhatjuk. Biztos, ami biztos, egy szub kimenetet is elhelyeztek, amit bizony nem mindenki fog kihasználni, ezt már előre megsúgjuk. A hálózati kábel borotva csatlakozóban végződik, de legalább cserélhető, a csomagolásban európai és USA verziót is találunk. A hátlapot számtalan csavarral rögzítették, a bal szélére hosszúkás kimenetű reflexnyílást helyeztek, aminek a csöve jó mélyen benyúlik, és még kézzel is kitapintható, hogy kialakítottak benne egy ívet.

 

A teljes tesztet megtalálják az AV-Online oldalán: https://www.av-online.hu/hangfal/audio-pro-drumfire-d-1-multiroom-hangszoro-teszt_3382

 

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!