Legfrissebb híreink

A NAD bejelentette a legújabb Masters M33 BluOS streaming DAC/erősítőt

2020. 01. 06.

 

A NAD Las Vegasban, a 2020-as CES-en rántotta le a leplet a legújabb Masters szériás termékéről. Az M33 egy BluOS-képes DAC erősítő, ami akár egy egész otthoni rendszer központja is lehet. Az M33 egy kimagaslóan nagy teljesítményű, audiophile minőségű streaming erősítő, ami könnyedén a BluOS multiroom ökoszisztémába integrálható.

A NAD legújabb zászlóshajó modelljébe rengeteg szolgáltatást pakoltak, mint a BluOS multiroom streaming, a Gorilla Glass érintőképernyős vezérlés, a 32 bites DAC, az MQA dekódolás támogatása és a Dirac Live akusztikai korrekció. De ami igazán nagy dobás, hogy az M33 lesz az első olyan integrált komponens, amiben megtalálható a Purifi ultra-csöndes erősítő technológia is.

A NAD-nál már régi hagyománya van a legmodernebb erősítő technológiák felderítésének és azok fejlesztésének. Ezt a tradíciót követi az M33 is az új HybridDigital Purifi Eigentakt™ erősítő technológia kiaknázásával. Az elsőként az M33-ba alkalmazott megoldás csatornánként 200 W folyamatos teljesítményt, és élethű megszólalást biztosít ultra-alacsony torzítás és zaj mellett. A mért teljesítmény már csak azért is figyelemre méltó, mert az megközelíti a legérzékenyebb és legkifinomultabb tesztberendezések által mérhető határértékeket is.

Cas Oostvogel, a NAD termékmenedzsere, szerint „a NAD Masters M33 a tradicionális értelemben egy igazi csúcstechnológiájú audiophile erősítő, ami azonban mégis határozottan más: maximálisan kihasználja a modern világ nyújtotta lehetőségeket, ahol a zenék nagy része már az interneten keresztül érhető el, ráadásul a zenék hatalmas választéka ujjunk egyetlen érintésével hozzáférhető. És ezt a zenét az M33 ráadásul képes egy multiroom rendszerben megosztani, ami még tovább növeli az értékét.”

Az M33 egyszerű vezérléséről a nagy, 7”-os érintőkijelző, a kényelmes távirányító, egy Amazon Alexa vagy Google Assistant eszközön keresztüli hangvezérlés, valamint a BluOS rendszer kombinációja gondoskodik, mely utóbbi a NAD szerint jelenleg a legfejlettebb hálózati streaming és multiroom operációs rendszer. A BluOS ráadásul képes high-res streamingre is, teljes MQA támogatással. A nagyjából 20 támogatott szolgáltatás között több olyan is található, ami high-res tartalmakat is kínál, mint például a Tidal, Deezer, Qobuz és Amazon HD, de a szolgáltatók listáján megtalálható a Spotify, Amazon Music, Slacker, TuneIn, nugs.net és még sok más is.

A Dirac Live akusztikai korrekcióról sem szabad megfeledkezni. A szakértők szerint a hangrendszerek esetén az egyik leggyengébb láncszem nem más, mint az adott szoba akusztikája, ami felboríthatja a hangegyensúlyt és dinamikát egyaránt. A Dirac, ami jelenleg az egyik legelismertebb akusztikai kalibrációs rendszer a piacon, nem csak a frekvenciatartományt állítja be, hanem az impulzus reakciót is optimalizálja. Így a zene igazán természetes és élethű lehet, érezhetően javul a hangszínpad, a megszólalás tisztasága, és a basszus is még mélyebb és feszesebb lesz. Összesen 5 Dirac preset menthető el – gondoljunk csak arra, hogy mennyire más a szoba akusztikája elhúzott vagy behúzott függönyökkel.

Az M33 már önmagában is rengeteget nyújt (BluOS, Dirac, HDMI stb.) de a két MDC foglalatnak köszönhetően a készülék a jövőben is tovább bővíthető. Alaphelyzetben az M33 hátulján 6 digitális, és 3 analóg bemenet található. A két szett hangfalkábel csatlakozó akár a bi-kábelezést is lehetővé teszi, és 2 Sub kimenet is helyet kapott rajta. A helyi zenei streamelésről pedig az Apple Airplay 2 és a Blutooth aptX HD gondoskodik.

Az analóg bemenetek egyike ráadásul egy MM/MC phono bemenet. A pontos RIAA kiegyenlítés, a jól kigondolt fáziskioltó infraszónikus szűrő, és a hatalmas túlterhelési határ együttesen biztosítják, hogy a lemezek a legjobbat nyújtsák.

A fejhallgató rajongók is elégedettek lehetnek a dedikált fejhallgató erősítővel, ami akár sík-mágneses és magas ellenállású stúdió fejhallgatókat is könnyedén meg tud hajtani. A vezeték nélküli fejhallgatók használatáról pedig az integrált Bluetooth aptX HD modul gondoskodik.

A rendkívüli tudást és minőséget elegáns alumínium keretbe foglalták. Az előlapon egyetlen hangerőgomb található, minden más funkció a TFT érintőképernyőn keresztül érhető el. Mágneses iso-pontos talpakkal szerelt merev panelek szolgálnak a többrétegű áramköri lapok és kidolgozott belső szerkezet biztos alapjául.

Az M33 az Amazon Alexa és Google Assistant hangvezérlés mellett az Apple Airplay 2-n keresztül Siri hangvezérlést is biztosít. Ráadásul az M33-nál arról is gondoskodtak, hogy maximálisan kompatibilis legyen az elterjedt házautomatikai rendszerekkel, mint a Crestron, Control4, Lutron és KNX.

A NAD M33 várhatóan idén Márciusban fog megjelenni.

 

Az M33 legfontosabb jellemzői:

•            BluOS Streaming DAC erősítő

•            HybridDigital Purifi Eigentact™ Erősítő Technológia

•            Folyamatos teljesítmény: 200W 8/4 Ohm

•            ESS Sabre DAC

•            Dirac Live Akusztikai Kalibráció

•            Színes TFT érintőkijelző

•            BluOS multiroom integráció

•            2 x MDC foglalat

•            Vezeték nélküli vezérlés Apple AirPlay 2-vel és aptX HD Bluetooth integrációval

•            Átfogó digitális és analóg csatlakozási lehetőségek, köztük HDMI eARC-vel

•            Zökkenőmentes integrálás házautomatikai rendszerekbe

 

Bővebb információ angol nelven: IDE KATTINTVA

Oldal tetejére

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!