A gyártókról röviden

Ahogy egyre több felső kategóriás szórakoztatóelektronikai eszköz jelent meg a palettánkon, úgy vált egyre fontosabbá, hogy a táplálásukról is megfelelő színvonalon tudjunk gondoskodni. Ahogy pedig az otthonautomatizálás, az okos otthonok világára nyitottunk (Control4/Pakedge, Bluesound, Audio Control), az eddigieknél is kívánatosabbá vált, hogy olyan eszközt tudjunk kínálni ügyfeleinknek, amellyel a tápellátás oldaláról garantálni tudjuk, hogy a rendszert alkotó készülékek képességeik javát tudják nyújtani.

Amint a termékválasztékunk egyéb márkáinál, itt is a legjobbat kerestük, így döntöttünk a jók között az egyik legjobb, a kanadai Torus Power tápáram stabilizáló és szűrő eszközeinek forgalmazása mellett.

Amit a Torus Power termékekről tudnia érdemes

A gyártó nem ismer kompromisszumot a minőség, a teljesítmény és a megbízhatóság terén. A Torus Power Toroidal Isolation Power Transformer toroid transzformátor alapú leválasztó transzformátorait úgy tervezték, hogy semmilyen más eszközhöz sem hasonlítható módon és színvonalon védjék a csatlakoztatott eszközt és javítsák az audió, videó és vezérlő eszközök és rendszerek teljesítőképességét.

A Torus Power leválasztó transzformátorai drámai módon képesek javítani az audió és videó rendszerek hangzásteljesítményét. Életre kel a Torus Power leválasztó transzformátorra csatlakoztatott eszköz – látványosan javul a dinamikája, életszerűbbé válik a térleképezése, tisztábbak, ugyanakkor testesebbek lesznek a mély hangok. Ragyogóbbak lesznek a képek, a feketék feketébbé, a színek élénkebbé, természetesebbé válnak.

Az igazi tudatos audiofilek és a minőségi házimozi rajongói és az ilyen rendszert tervezők és telepítők számára ma már természetes választás a Torus Power leválasztó transzformátora, hiszen a gyakorlati tapasztalatok számtalan esetben igazolták, hogy ezek az eszközök az elérhető legmagasabb szintű teljesítményre és védelmi szintre képesek.

A Torus termékeket használva egyszerűvé válik a tápellátó rendszer tervezése, az eszközök könnyen a rendszerbe illeszthetőek. A Torus Power termékei széles választékban, többféle kivitelben, teljesítményosztályban, kiviteli változatban, formában és vezérlési opcióval, többek között IP alapú vezérléssel, Crestron, vagy éppen Control4 vezérlőkhöz alkalmas meghajtó programokkal kaphatóak.

A Torus Power titkos fegyvere a Plitron toroid leválasztó transzformátor. Virtuálisan ezzel a toroid leválasztó transzformátor megoldással és a szabadalmaztatott Plitron NBT technoló-giával a tápvezeték összes zajösszetevőjét ki tudjuk küszöbölni.

A toroid leválasztó transzformátor azonnal nagy áramszinteket tud biztosítani, így a zene megszólaltatására szolgáló lánc legdinamikusabb elemét (mint amilyen a teljesítményerő-sítő) is folyamatosan elegendő árammal tudja ellátni. Pont olyan, mintha egy tiszta áram-forrás lenne közvetlenül az elektromos hálózatra csatlakoztatott készülék mellett.

A Torus Power toroid leválasztó transzformátorok a csatlakoztatott eszközöket a potenciálisan veszélyes hálózati tápáram ellátási zavaroktól, így például a villámcsapások által okozott hirtelen lökőfeszültségektől, a hirtelen, rövid idejű áramkimaradásoktól is hatékonyan védik meg, ezzel érezhetően növelik a tápáram ellátás biztonságát és egyúttal meg is hosszabbítják a termékek várható élettartamát.

A Torus Power toroid leválasztó transzformátorok a világ legtisztább áramforrásai az audió, videó és vezérlő eszközök számára.

A készülékek mindenféle kompromisszumtól mentesen, igen magas minőségi szabvány szerint készülnek, legendás megbízhatósági mutatókkal. A Torus Power toroid leválasztó transzformátorokat úgy terveztük és gyártjuk, hogy minden más hasonló eszköznél jobban teljesítsenek és védjenek.

A technológiák

A Torus Power toroid leválasztó táptranszformátorokba eredeti, saját fejlesztésű technológiai megoldásokat építettünk, mint amilyen például a Narrow Bandwidth Technology (kis sávszé-lességű technológia), az Automatic Voltage Regulation (AVR, automatikus feszültség-szabályozás), High Instantaneous Current (magas áramerősség azonnal), stb.

A Torus Power transzformátorok elektromosan leválasztják a csatlakoztatott eszközöket a bejövő áramról. Ezeket a leválasztó transzformátorokat a Plitron, a toroid technológia világ-első újítója és fejlesztője fejleszti és gyártja. A Torus Power toroid leválasztó transzformá-torok háromszorosan árnyékoltak a lehető legjobb zajcsillapítás és az egyre szennyezettebb és zajosabb elektromos hálózatokról való minél tökéletesebb elszigetelés érdekében.

A LONO (Low Noise, alacsony zajú) technológia kiküszöböli a hallható zajokat a Torus Power transzformátorokban, függetlenül a tápellátó hálózat adottságaitól, a DC egyenáramú összetevőket és a túlfeszültséget is beleértve. Az ultra halk működés biztosítása érdekében egy (modellektől függően 3U, 4U, vagy 5U magas) tartószalagra függesztjük a készülékházon belül a meglehetősen nagy tömegű transzformátort. A Torus Power minden vonatkozásban megfelel az NC10 akusztikai zaj szabványban foglaltaknak, így a legcsendesebb környezetben (például a felvételi stúdiók vezérlő termében) való használatra is tökéletesen alkalmas.

NARROW BANDWIDTH TECHNOLOGY – KIS SÁVSZÉLESSÉG TECHNOLÓGIA

A Torus Power transzformátorok a Plitron NBT transzformátor technológiája használatával az eredeti tiszta állapotra állítják vissza a hálózati tápáramot.

A Torus Power transzformátorai óvatosan egyensúlyoznak a toroid transzformátorok veleszületett induktív ellenállása, kapacitása és ellenállása között, ennek révén a transz-formátorai valóban igen hatékony alul áteresztő szűrőként működnek.

A zajcsillapítás sarokfrekvenciája 2 kHz 12 dB/oktáv csillapítási rátával egészen 500 kHz-ig. Az NBT technológia egy másik előnye, hogy nincs szükség külső szűrő-tagokra, például kondenzátorokra, vagy más, idővel meghibásodásra hajlamos eszközökre.

A Torus Power a különbözeti módusú (L-N) és a közös módusú (G-N) zajokat egyaránt csillapítja.

SERIES MODE SURGE SUPPRESSION – SOROS ÁRAMIMPULZUS ELNYOMÁS

A Torus Power újszerű, a tiszta áramellátásban is szerepet játszó soros áramimpulzus elnyomással védi a hozzá csatlakoztatott érzékeny elektronikai eszközöket. A legtöbb forgalomban lévő áramimpulzus ellen védő eszköz védőáramkörei sönt üzemmódban működnek. A túlfeszültséget a földre vezetik, ami miatt hirtelen megnövekszik a földfeszültség, ez pedig érezhetően rontja a hang- és képminőséget

A Torus Power áramimpulzus ellen védő egysége megfelel az IEEE 6.000 voltos, 3.000 amperes, 1.000 ismétléses kemény tesztjében foglalt követelményeknek. Emellett a Torus Power másik újszerű megoldással a más eszközöknél tipikusan alkalmazott soros induktorok helyett toroid transzformátort használ. Eredményeként igen csekély mértékű csak a dobozon belül mérhető szórt mágneses tér.

AUTOMATIC VOLTAGE REGULATION – AUTOMATIKUS FESZÜLTSÉGSZABÁLYOZÁS

A hullámzó feszültségszint, a rövid áram-kimaradások és a hirtelen feszültség-csúcsok erősen igénybe vehetik a készülékeket és rövidíthetik azok élettartamát. A Torus Power AVR automatikus feszültség-szabályozói hatékonyan orvosolják az ilyen problémákat, mindig stabil feszültségszintet biztosítanak a készülékei számára.

Az AVR technológia folyamatosan figyeli a bejövő hálózati feszültséget, hogy azonnal észlelje a megengedettnél magasabb, vagy alacsonyabb feszültségszinteket és a mért értékeknek megfelelően automatikusan és azonnal bekapcsolja az adott eltéréseket kompenzáló áramköröket, hogy a készülékhez csatlakoztatott eszközök mindig, minden pillanatban optimális tápellátást kaphassanak.

A Torus Power AVR automatikus feszültségszabályozási funkciója úgy van programozva, hogy lekapcsolja a hozzá csatlakoztatott eszközöket, ha a megengedettnél nagyobb, vagy alacsonyabb feszültség-értékek jelennének meg a kimenetén. Ezzel kiegészítő védelmet nyújt a csatlakoztatott készülékek és eszközök számára. A tetszetős előlapi LED kijelzőn folyamatosan nyomon követhető a feszültségellátás állapota (bejövő/kimenő feszültség), a csatlakoztatott készülékek áramfelvétele és az IP cím. Az összes AVR funkcióval ellátott Torus modell a Crestron okos otthon vezérlő eszközökkel kompatibilis RS232 aljzattal és csatolóval is el van látva.

SMART ETHERNET

A Torus Power IP címmel címezhető modelljei könnyűszerrel építhetőek be az otthonautomatizálási rendszerekbe, vezérlésük és felügyeletük vagy felhő alapú alkal-mazásokkal, vagy IP alapú vezérléssel és felügyelettel oldható meg.

Mindegyik AVR és AVR2 modell beépített hálózati böngészővel is el van látva, ez a helyi hálózaton, VPN hálózaton, vagy távoli hálózatfelügyeleten keresztül érhető el. A rendszer jelszóval védett, automatikusan küld elektronikus levélüzenetet az esetleges hibaállapotokról és a (5 másod-percet meghaladó) késleltetett bekapcsolásokról, amikor bekapcsolja, vagy helyreállítja a tápáram ellátást.

Az összes AVR funkcióval ellátott Torus modell a Crestron és Control4 okos otthon vezérlő eszközökkel kompatibilis RS232 aljzattal és csatolóval is el van látva.

CUSTOM CONTROL – EGYEDI RENDSZERVEZÉRLÉS

Az AVR2 sorozat számos újabb lehetőséget kínál: egyedi IP címmel címezhető két kimeneti aljzattal tud több helyiséget kiszolgálni, ütemezhetően kapcsol be és ki és automatikusan képes újraindítani magát. Kompatibilis a felhő alapú felügyelő és vezérlő rendszerrel. Természetesen Crestron és Savant modulok is rendelkezésre állnak.

Az egyedi, testre szabható vezérlési lehetőségek közé tartoznak az egyedi IP címekkel címezhető kimenő aljzat zónák, helyiségek, a választható késlekedési idővel működő zóna bekapcsolási sorrend. a be- és kikapcsolások ütemezése, amely révén teljesen automatikusan tudja az egyes zónákat vezérelni (be- és kikapcsolás), stb.

Csak csatlakoztassa az audió eszközeit egy Torus Power leválasztó transzformátorhoz és életre kel a rendszere – érezhetően megnő a dinamika, tisztább, teltebb lesz a mélyhang tartomány, látványosan jobb lesz a térleképezés. A kép is tisztább lesz, feketébbekké válnak a feketék és megelevenednek a színek.

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!