A gyártókról röviden

 

A TEAC név a világon mindenhol megegyezik a kimagasló hifi és házimozi komponenssel. Nem meglepő, hogy a TEAC termékek már 1953 óta, a cég első orsós magnójának megjelenése óta a piac egyik vezetőjévé váltak.

A TEAC Corporation céget eredetileg Tokyo Television Acoustic Company néven 1953. augusztus 8-án alapította két testvér, Katsuma és Tomoma Tani. A két testvér 1956-ban hozta létre a Tokyo Electronic Acoustic Company céget, a két cég egyesüléséből jött azután létre a TEAC Corporation. 

A TEAC első saját gyártású, kereskedelmi forgalomba került terméke a TD-102 szalagos magnetofon volt, amelynek 1957. áprilisában kezdődött meg az árusítása.

A japán TEAC cég folyamatosan részt vett a zene és a hang rögzítési és tárolási technológiáinak fejlesztésében. Termékeik lenyűgöző sorozata az elmúlt 50 évben nagy hatással voltak az életünkre. Amikor a TEAC készülékén zenét hallgat, szinte biztos, hogy azt egy olyan stúdióban rögzítették, ahol professzionális Tascam berendezéseket is használnak. A világ minden jelentős stúdiójában a felvételi és a gyártási folyamat részei a Tascam gépek.

A Tascam – mint a TEAC Corporation tagja – termékei mellett a TEAC nevéhez fűződik még számos olyan terület, amely az adatrögzítéssel kapcsolatos. Ilyenek például azok a precíziós, mérnöki pontossággal megtervezett és elkészített, a repülésben, űrkutatásban és orvostudományban alkalmazott adatrögzítő és lejátszó készülékek, amelyek minőségén és megbízhatóságán sokszor emberi életek múlhatnak.

A mindennapokban pedig szinte már mindenki találkozott a TEAC számítástechnikában használatos CD/DVD lejátszóival, CD/DVD íróival és TAEC márkanévvel ellátott CD illetve DVD lemezekkel is.

A TEAC termékek megbízhatóságát fémjelzik azok a vezető számítástechnikai cégek is, melyek termékeikben is a csúcsminőségű TEAC CD/DVD olvasókat használják.

A hifi és a High End világában azonban minden zenerajongó tisztában van azzal, hogy a TEAC tervezte a világ legprecízebb, vibrációmentes VRDS (Vibration-free Rigid Disc-clamping System) CD mechanikáját is. 

A TEAC napjainkban pedig a meglepően kis méretű, de minden vonatkozásban audiofil igényeket kielégítő Reference sorozatú termékeivel sokkolja az audió világot. Az Amerikából induló, de ma már a többi kontinenst is meghódító trendnek megfelelően pedig ismét megjelentek a TEAC kínálatában az analóg hanglemezek lejátszására alkalmas lemezjátszók, de a kor követelményeinek és elsősorban a zenét már mobiil eszközökön és eszközökről hallgató fiatal generáció elvárásainak megfelelően analóg/digitális jelátalakítóval, USB kimenettel ellátva.

A gyártóról további információk a www.teac.com weboldalon találhatók. A TEAC hangrögzítő eszközeinek több epizódban közölt történetét a http://www.teac-audio.eu/en/teac-the-history-of-recording-and-sound-part-1-128622.html címen találja meg.

 

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!