A gyártókról röviden

 

A TISZTA HANGZÁS, AZ ÉLES KÉP ÉS AZ EXKLUZÍV OTTHONOSSÁG

Ez az, amire az In-Akustik létezése óta törekszik: Egyszerűen a legjobb minőséget szeretné biztosítani a szemünknek, a fülünknek és az érzékeinknek. Már 1977 óta elkötelezte magát a tökéletességre törekvésnek – hangban, képben, zenében és médiában és az exkluzív kivitelben. Azt, hogy ezt elérhesse mindig is a saját termékfejlesztésre koncentrált, a csúcsminőségű kábeleiket mindig is Németországban, Ballrechten-Dottingenben szerelték ki, de ezen törekvésük része a szokatlan hanghordozó is, mint amilyen például a RESO-Edition és nagy hangsúlyt fektettek a partneri kapcsolatokra az azonos értékeket valló vállalkozásokkal. Erre talán a legjobb példa a csúcskategóriás hangsugárzókat gyártó svájci Piega, valamint a Primare, a svéd High-End specialista, ahol világszínvonalú HiFi, házimozi és digitális adatfolyam-kezelő készülékek sora születik.

Minden tevékenységük mögött a precizitásra való törekvés, a szokatlan iránti rajongás – legyen az egy igen bonyolult kábelszerkezet, az AmbienTech termékeikben megnyilvánuló átgondolt belső tér koncepció, vagy a saját lemezkiadójuk által kiadott lemezek előadóinak megválogatása. Épp ez a lényegre koncentrálás tette erőssé az in-akustik céget: ma már világszerte forgalmazzák a termékeiket, a vállalkozás egyre nemzetközibb jelleget ölt és igazán figyelemre méltó termék-választékkal rendelkezik.

in-akustik. Az érzékeinknek.

Az in-akustik a családtagok által irányított Braun-csoport tagja, amelyhez a kábelspecialista braunkabel mellett a modellvasút gyártó BRAWA és az Eagle Cable is tartoznak.

Kompromisszumoktól mentes szenvedély

A tökéletes hang és a tökéletes kép a megfelelő harmónia kérdése. A megfelelően jó kábel nélkül a legjobb elektronika sem ér túl sokat. A kábelek és a csatlakozók igen érzékenyek az elektromos és elektromágneses zajokra, amelyeken csak igen nagy tudással és sok tapasztalattal tudunk úrrá lenni.

Az in-akustik cég minden apró műszaki részletre nagyon odafigyel. A legkifinomultabb technikával, a legjobb anyagokkal és elegáns kivitelű termékekkel dolgoznak. Nem véletlenül készítik a hangszórókábeleiket Németországban. Éppen ez teszi lehetővé, hogy egyedi kivitelben egyedi igényeket is ki tudjanak elégíteni.

Kézzel készült kábelek

Már évekkel ezelőtt igen magasra tették a lécet, ha a minőségről volt szó. Hiszen tudjuk, hogy a kábelek és a csatlakozók igen érzékeny szerkezetek! A jelek továbbítása során fellépő fizikai jelenségeket csak igen kifinomult technikai tudással és trükkökkel és a lehető legjobb anyagok használatával tudjuk kézben tartani. Éppen ezért készítik a termékválasztékuk csúcsán álló Referenz Selection kábeleiket egy német kábelgyárban és szerelik ki azt, vagyis látják el csatlakozókkal igen összetett kézi munkával a Ballrechten-Dottingenben lévő kiszerelő üzemükben.

Nem véletlen az sem, hogy ezeket a kábeleket csak a gondosan megválogatott, megfelelő felkészültséggel rendelkező szakkereskedésekben találja meg.

Holger Wachsmann, vezető termékfejlesztő szavait idézzük:

 „A sok hókusz-pókusz nem a világunk. De a fizika annál inkább! Aki ismeri a törvényeit és tudja, hogy mit érhet el a megfelelő anyagokkal és a kiválóan megtervezett kábelfelépítéssel, az olyan eredményeket mutathat fel, amelyek mérhetően jobbak minden másnál. Nekünk sikerült mindez a Referenz kábeleinkkel.“

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

A minőségbiztosítási rendszerük rendkívüli gyártási pontosságot garantál. Igen szigorúan tartják magukat a pontos méretezésekhez, a megadott elektromos paraméterekhez és a kábeleik ígért teljesítőképességéhez, ezen a téren semmilyen kompromisszumot sem ismernek. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított termék tökéletesen méretpontos és teljes mértékben biztonságos. A független intézetek és tesztlaboratóriumok által kiállított tanúsítványok garantálják az alkalmazandó szabványok szigorú betartását.

A LEHETŐ LEGNAGYOBB PONTOSSÁG

A termékeik tervezése során az első pillanattól kezdve szigorúan ügyelnek a kiváló minőségre. A gyártás minden fázisában nagyon figyelnek a technológiai előírások betartására, a gyártás minden fázisában minőségellenőrzést végeznek. Például minden felhasznált anyagot ellenőriznek, hogy teljesítik-e a beérkező nyersanyagokra és félkész, illetve késztermékekre vonatkozó Acceptable Quality Level (AQL, elfogadható termék-minőség) szintet. Minden egyes szerkezeti elemnél mérik a tűréshatárértékeket, a nyomtatás minőségét, a színhűséget, a szerkezeti felépítést és a kikészítés minőségét. A vegyi és veszélyes anyagokat a vonatkozó RoHS és REACH előírások szerint vizsgálják. A gyártás különféle fázisaiban ellenőrzik a rövidzárt és a konfigurációt. Funkció- és szilárdsági teszteket végeznek. Természetesen a késztermékeket élőben, valós felhasználási körülmények között is kipróbálják. Ez az, amit mi a lehető legnagyobb pontosság alatt értenek.

AZ IRÁNYELVEIK

Minden egyes termékük megfelel például az igen szigorú RoHS-irányelveknek. A RoHS (Restriction Of Hazardous Substances, a veszélyes összetevőkre vonatkozó korlátozás) az EU (2011/65/EK) egyik irányelve, célja, hogy csökkentse az elektronikus készülékekben az egészségre és a környezetre káros anyagokat és vegyületeket.

Az európai REACH rendelkezés célja, hogy védje az emberek egészségét és a környezetet a vegyszerektől. A REACH többek között jelentési kötelezettséget ír elő bizonyos aggályos anyagokra vonatkozóan, hogy hatékonyan csökkenthető legyen azok használata és mennyisége.

AZ ÚJ CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSAIK

Az in-akustik termékek csomagolását a gondosan megválogatott. értékes csomagolóanyagok és a szokatlan formaterv jellemzi és különbözteti meg a versenytársak termékeitől. A csomagolás is a benne lévő in-akustik termékek átlagon felüli minőségét hangsúlyozza. A csomagoláshoz a jelenleg elérhető legjobb minőségű papírt használják.

A LÉTEZŐ LEGJOBB MINŐSÉGŰ KÉP ÉS HANG

Igen magasak az igényeik. Kiváltképpen igaz ez az egyedülálló zenei és média választékukat illetően. Széles választékban kínálnak rock és pop, dzsessz és klasszikus zenét, blues felvételeket és dalokat, valamint audiofil stúdiófelvételeket, DVD- és Blue-ray lemezeket legendás TV koncertfelvételekkel.

Bernhard Rössle, az A & R üzletág vezetője

 „Tudni szeretnék, hogy mi is vezet bennünket az előadók kiválasztásánál? A tudás és a tehetség iránti megérzés, a klasszikus előadók és az új sztárjelöltek esetében egyaránt. Az a lehetőség, amely az adott előadóban rejlik. Ezt igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben segíteni kibontakozni. Mindegy, hogy stúdióalbumról, legendás koncertek DVD, vagy Blue-ray változatáról van-e szó, a jó legjavát kínáljuk – közöttük sok valódi kincs fűződik már a nevünkhöz.“

IN-AKUSTIK REFERENZ SOUND EDITION

Isten hozta a kiváló hangzás, az „IN-AKUSTIK REFERENZ SOUND EDITION“ lemezek világában. Ezeket a szokatlanul jó minőségű in-akustik hanghordozókat a zene legapróbb részletei iránti rajongásuk által vezetve állították össze. A RESO-Mastering (Referenz Sound Mastering, referencia hangzást eredményező mesterfelvétel készítés) nagy felbontású mester-felvétel készítési eljárás érezhető javulást eredményez a transzparencia, a dinamika, a mélyhangok reprodukálása és a színpadmélység megjelenítése terén. Nagyobb teret hallunk, érzelemgazdagabbá válik a felvétel. Annak érdekében, hogy ezt a tökéletes hangzást otthonában is hitelesen tudja reprodukálni, nem hagyományos CD-lemezeket, hanem HQCD-t, a hagyományos nagylemezek helyett pedig 180 grammos szűz vinil lemezeket használnak.

AZ IN-AKUSTIK TASTY SOUND EDITION

Gondosan, az adott motívum szerint összeválogatott különleges lemezeket kínálnak, amelyeket a legjobban egy jó Single Malt és persze egy kellemes partner társaságában élvezhet. Egy másik válogatáslemezükön pedig olyan felvételeket gyűjtöttek csokorba, amelyekhez jobban illik egy vagy két pohár tüzes bor. Borongósabb hangulatban, vagy különösen fárasztó napok után egy csésze forró, aromás teával egy másik lemezünk hozhatja vissza ismét a belső békét és nyugalmat. Akinek pedig még forr a vére, a jobbnál jobb a salsától a latin dzsesszig különféle latin-amerikai ritmusokat és hangulatot idéző lemezükkel és egy igazi karibi kávét kóstolgatva teheti még szebbé az estéjét. A válogatáslemezeik a hangulatától és vérmérsékletétől függően mindig igazi élvezetet jelenthetnek.

TESZTELJE A RENDSZERE HANGLEKÉPEZÉSI KÉPESSÉGEIT!

Melyik kábel illik a legjobban az adott készülékhez, melyik felel meg a legjobban az elvárásainak? Ez a HQCD, vagy audiofil hanglemez a segítségére lehet abban, hogy megtalálja a helyes választ. Olyan felvételeket válogattak össze rajta az in-akustik kiadó zenei választékából, amely a lehető legmagasabb fokú zenei élményt tudja nyújtani. Mindegyik felvétel más és más hangzási tulajdonsággal jellemezhető, ennek kapcsán mindenki a kedvenc műfaján és zenei stílusirányzatával tesztelheti le a rendszerét és a választhatja ki az ízlésének legjobban megfelelő kábeleket. Ne feledje, a legjobb készülék is csak a hozzá legjobban illeszkedő kábellel tudja a tudása javát nyújtani!

LEMEZKIADÁSI ÉS FORGALMAZÁSI TÉNYEK

A 450 m2 alapterületű lemezraktárában valójában több mint 5.500 különféle lemezt tárol az in-aksutik. Fennállásuk során összesen jóval 15 milliónál több lemezt adtak el. A legsikeresebb előadóik/zenekaraik között találjuk Erich Kunzelt (600.000), Friedmannt (400.000) és a Blues Company zenekart (200.000). Művészeik/kiadványaik összesen 24 jazz díjat nyertek el. A „Rory Gallagher at Rockpalast“ lemezüket a „Goldene DVD“ díjjal tüntette ki a Lemezkiadók Szövetsége.

AMBIENTECH, AZ IN-AKUSTIK TÉRKONCEPCIÓJA

Az AmbienTech többet hoz ki az épületekből, az otthonokból és a helyiségekből, amelyekben emberek élnek, amelyekben dolgoznak, étkeznek, vagy bevásárolnak. Az AmbienTech a magánotthonok, valamint az üzleti célokra szolgáló helyiségek új térkoncepciója. A belső építészet új dimenzióit nyitja meg. Élvezze a kifinomult stílust, a tetszetős kiviteli lehetőségeket, a még nagyobb és élvezetes életteret!

AMBIENTRACK

Sokkal több rejlik mögötte. Több stílus: Ez a kábelcsatorna rendszer a formatervet egyesíti a nagyfokú rugalmassággal és gondoskodik arról, hogy a kapcsolók és az aljzatok pont ott lehessenek, ahol lenniük kell.

AMBIENTONE

A hang, ami a falból árad. A lapos membrános hangsugárzó egy módosított gipszkarton lapba van építve, amit gipszkartonként szerelhetünk be, glettelhetünk, festhetünk át, vagy akár tapétázhatunk is.

MULTIMÉDIA RENDSZER TELEPÍTÉSEK

Az in-akustik multimédia eszközpalettája igen széles választékot nyújt otthona multimédia rendszerének kialakításához. A program különféle beépíthető aljzatokból és takarólemezekből áll, amelyek segítségével egyszerűen integrálhatóak a videó és audió csatlakoztatási pontok az ismert kapcsoló programokba.

A professzionális nagy sebességű, Ethernet felülettel szerelt HDMI kábelek és a hozzájuk illeszkedő csatlakozók és a kiszerelésükre alkalmas szerszámkészlet kiválóan alkalmasak a HDMI kábelek csövekbe és kábel-csatornákba fektetésére, illetve az egyedi hosszúságú HDMI kábelek készítéséhez.

SAJTÓVISSZHANG

„Az Exzellenz HDMI valóban ragyogó teljesítményt nyújt, ezt a mérések is igazolták.“ Audio 11/2009 az Exzellenz HDMI kábelünkről.

„Ez alatt a felület alatt bugyog valami: Az in-akustik egy forradalmian új szerkezeten keresztül vezeti a jeleket – iker üreges vezetőt alakított ki. A kínos precizitással megépített szerkezet gyors jelátvitelt eredményez.“

Audiophile 3/2011

„Az in-akustik új Referenz 03 kábelcsaládja nemcsak felülmúlta az elődjét, hanem egyben új szabványt is teremtett.“ Stereoplay 9/2011

„A gyakorlatban naponta lep meg bennünket az in-akustik kábel valami újdonsággal. Nem véletlenül kapta meg az ajánlott termék minősítést!“ Az Ear fejhallgató szaklap 08/2014-es száma írta ezt a Premium jack-dugós fejhallgató kábel kapcsán.

„Nem kérdés, az in-akustik LS-2404 a legjobb hangszórókábelek közé tartozik, amelyet valaha is meghallgatott a STEREO ...“ Stereo 01/2015

„Az NF-2404 teljesen újszerű összekötő kábel szerkezetével az in-akustik rögtön a legfelsőbb osztályba katapultálta ezt a terméket.“ Stereo 09-2015

A honlapjuk Pressearchiv (Sajtóarchívum) aloldalán megtalálja a termékeinkkel kapcsolatos tesztek, a történetük során szerzett elismerések és kitüntetések gyűjteményét.

AZ IN-AKSUTIK CÉG TÖRTÉNETE NÉHÁNY SORBAN

'77 - Günther Sumser kifejleszti a cég első kábeleit és tartozékait.

'80 - Piacra kerül a cég első lemezmárkája, az in-akustik címke.

'85 - Tovább bővül a Zene és Média részleg. További lemezkiadók termékeit forgalmazza az in-akustik.

'96 - Günter Braun (a BRAWA és a Braunkabel tulajdonosa) egyedüli tagként átveszi az in-akustik céget. Dieter Amann lesz az ügyvezető igazgató.

'97 - A cég 20. születésnapja. Az in-akustik időközben Európa egyik vezető szórakoztatóelektronikai kábel- és tartozékszállítójává vált.

'98 - A legendás black&white kábel (Referenz-Linie) kifejlesztése.

'99 - Az in-akustik forgalomba hozza az első DVD 10 lemezt.

'03 - Az LS-1602 formájában az in-akustik a világ vélhetően legbonyolultabb kábelszerkezetét hozta létre. Az AUDIO szerint: „...igazi szenzáció“

'05 - Az in-akustik globálisan aktív nagyvállalattá – ugyanakkor világszerte vezető márkává vált.

'06 - Dieter Amann társtulajdonossá válik a társaságban.

'07 - Új utakra lép az in-akustik: Az AmbienTech üzletág megjelenése.

'08 - A cég elsősorban a saját termékek és márkák forgalmazására összpontosítja erejét.

'10 - Az AmbienTone termékek elnyerik a Design Award formatervezési díjat, a Tasty Sound Collection a Red Dot Award kitüntetésben részesül.

'11 - Piacra kerül a legendás in-akustik Referenz kábel (Referenz Selection) 3. generációja.

'13 - Forgalomba kerül a RESO HQCD Vol. III

'14 - A red dot kitüntető elismerést kapja az új csomagolási koncepció. Az in-akustik átveszi a svájci csúcskategóriás Piega hangsugárzók forgalmazását Németországban.

'15 - „A kábelgyártás terén megvalósított valódi újítással, a vadonatúj Referenz NF-2404 összekötő kábelcsaládjával az in-akustik a legfelső ligába katapultálja magát.“ Stereo 09-2015

'16 - Az in-akustik átveszi a svéd Primare szórakoztatóelektronikai termékgyártó termékeinek forgalmazását Németországban. „Egy német lemezcímke műszaki történelmet ír: Az inakustik a Michael-Schenker-madridi koncertfelvételével az első német gyártású Ultra HD Blu-ray lemezt jelentette meg.“ Video | 05-2016

 

 

Termék újdonságok és aktualitások hírlevelünkben

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért, vagy aktuális akcióinkért, ajánlatainkért!